Våren 2018: Menighetstur til Kina og Hongkong

Våren 2018 drar Åsane menighet for å se nærmere på Tao Fong Shan Christian Center, Kina og Hong Kong.

Gjennom Areopagos støtter Åsane menighet Fastlandsprestenes berikelsesprogram i samarbeid med Tao Fong Shan Christian Center. Våren 2018 planlegger Areopagos menighetstur til Kina og Hongkong der menigheter som støtter programmet inviteres med til å bli bedre kjent med prosjektet.

Turen er en mulighet til å se arbeidet i egen kontekst, møte partnerne lokalt, og dermed få en dypere forståelse for prosjektet ens lokale menighet støtter. I tillegg blir turen innholdsrik både når det gjelder kultur, mat, mennesker og kirkeliv.

Bakgrunn: Åsane menighet hjelper overarbeidede prester i kina.

Praktisk info:
Vi ser for oss en tidagers tur, fra 8. - 18. mars, torsdag kveld til enten neste søndag eller tidlig mandags morgen, slik at man kun behøver å ta ut én arbeidsuke og én ekstra dag til turen. Prisen per deltaker er ikke endelig fastsatt, men bør kunne ligge på ca. NOK 14.000-18.000 per deltaker.

Opplegg for turen:
Vi besøker først Hongkong og bor på Tao Fong Shan, det kjente kristne senteret  som benyttes av Fastlandsprestenes berikelsesprogram. Senteret er bygget av den norske misjonæren Karl Ludvig Reichelt og er hjertet i Areopagos. Senterets navn kan oversettes med "Fjellet der Kristusvinden blåser".

Etter noen dager der og med smak av metropolens yrende liv, drar vi til Shandong-provinsen for å besøke Weihai og Qingdao. Weihai ligger helt øst i Kina, ved grensen til Korea, og er en vakker by med en levende kirke, og der den ledende presten har deltatt på Fastlandsprestprogrammet mange ganger.

Qingdao er en levende kinesisk storby, blant annet med en flott kirke i tysk stil. Nettopp det tysk-kinesiske er en spennende dimensjon ved denne byen.

Til slutt drar vi tilbake til Tao Fong Shan for én til to dager med åpent program og muligheter både for stillhet og retreat eller storbyutforskning og shopping.

Vi gjør oppmerksom på at programmet ikke er endelig fastsatt, og at dette er en skisse som angir noen sannsynlige hovedpunkter.

Foreløpige reiseprogramskisse 8. - 18. mars:

• Torsdag kveld: Utreise Oslo ca. kl. 20.00
  • Fredag ettermiddag: Ankomst Hongkong – innkvartering og velkomstkveld på Tao Fong Shan.
  • Lørdag: Omvisning Tao Fong Shan i pilegrimsmodus. Introduksjon av senteret og møte med partnere. Tur til The Peak og Hongkongs berømte lysshow.
  • Søndag: Besøk i St. John’s Cathedral og Hongkongs folkelige templer. Deltakelse i den internasjonale menighetens gudstjeneste på Tao Fong Shan.
  • Mandag: Utdypende møte med partnere. Storbypilegrimstur med besøk i lokale bydeler, templer og kirker.
  • Tirsdag, onsdag og torsdag: Vi besøker de to byene Weihai og Qingdao i Shandong-provinsen.
  • Fredag: Retur Hongkong om kvelden.
  • Lørdag: Fridag – eget program.
  • Søndag: Eget program – avreise om kvelden.
  • Mandag: Ankomst Oslo ca. kl. 8.00.

Høres dette spennende ut? Meld din interesse til Øystein Skauge som er Åsane menighets reisekontakt og blir med på turen. Ta gjerne kontakt om du har spørsmål. Mail Øystein Skauge: os279@kirken.no

Lysshow i Hongkong (foto: Creative Commons)

Weihai (foto: visitweihai.com)

Quingdao (foto: Fickr, keso s)